De Windwijzer – woensdag 15 mei – Thema-avond – Campagne EP 24 – PvdA GL

27 april 2024

Kom naar de Sociaal Europa Pubquiz met kandidaat-Europarlementariër Elmar Smid (#9 op de lijst van GroenLinks-PvdA)!

In minder dan 2 maanden staan de Europese verkiezingen al voor de deur. Daarom organiseren GroenLinks en PvdA de Sociaal Europa Pubquiz  om jouw kennis over Europa op te vijzelen. Deze vindt plaats op woensdagavond 15 mei om 20.00 uur in de Windwijzer!

De pubquiz wordt ingeleid door kandidaat-Europarlementariër Elmar Smid (nummer 9 op de lijst van GroenLinks-PvdA).

 

Elmar (31) heeft de afgelopen jaren samen met Agnes Jongerius in Brussel meegewerkt aan de EU-wetgeving voor een eerlijk minimumloon. Op dit moment doet Elmar het Europese vakbondswerk voor de FNV. Op 15 mei zal hij uit de doeken doen hoe je in Europa coalities kunt smeden voor sociaal beleid. Vanuit het Europees Parlement wil Elmar aan de slag voor een hoopvolle en duurzame toekomst voor werknemers, onder meer door flexwerk in te dammen en de Europese uitzendregels flink te hervormen. Zo krijgen werknemers weer zekerheid over hun werkuren en inkomen. Meer informatie over Elmar vind je op: https://groenlinkspvda.nl/kandidaat/elmar-smid/

Na zijn introductie gaan we snel door met de pubquiz. Vanuit verschillende invalshoeken krijg je met alle aspecten van Europa te maken! Kom je kennis testen, zodat je goed voorbereid bent voor de verkiezingen op 6 juni!

Mis het niet:

Woensdagavond 15 mei, om 20:00 uur, in de Windwijzer, Schiedamsweg 95 te Vlaardingen. Inloop is vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis.

Iedereen is welkom! Ook als je geen lid bent van GroenLinks of PvdA kan je gewoon langskomen. We verzoeken je jezelf aan te melden via [email protected] , zodat we kunnen inschatten hoeveel mensen er komen.