Campagne PvdA-GL – Rivierzone – 12 april 2024

13 april 2024

Zaterdag 13 april zijn PvdA en GL Vlaardingen met een gezamenlijk team de wijk Nieuw Sluis (voormalig LTS terrein) ingetrokken om met bewoners van gedachten te wisselen over hun mooie buurt. Het zonnetje scheen en iedereen was vrolijk, veelal lekker buiten en meestal bereid tot een praatje over de buurt. Men woont er naar tevredenheid, het is er gezellig en de buurt ligt prima ten opzichte van het OV (metro!) en be belangrijkste winkels. Het Centrum is vlakbij! Er zijn ook wat verbeterpunten aangedragen. De meeste door meerdere bewoners.

Hieronder een lijstje waaraan gewerkt zou kunnen worden:

  • Uitbreiding van de Speeltuin en de Speelkuil. Daar wordt al aangewerkt maar de voortgang is beperkt. Gevraagd wordt ook om een hek dat moet voorkomen dat spelende kinderen de weg oprennen.
  • Meer drempels in de straat. Er wordt te hard gereden in de wijk.
  • De Deltaweg is druk, en daardoor is er lawaaioverlast. Er staat al een stuk heg tussen de wijk en de Deltaweg. Deze heg moet worden doorgetrokken langs de hele wijk. Dat staat moi, en groei en absorbeert het geluid een beetje. De Deltaweg zal nog drukker worden als er gebouwd gaat worden, en daarna als er veel meer woningen in de omgeving zullen zijn.
  • De bewoners ervaren dat er zijn niet genoeg parkeerplaatsen zijn, en een deel daarvan wordt door werkbusjes ingenomen.
  • De grote hoeveelheid elektrische auto’s valt op. De wijkbewoners merken op dat er te weinig laadpalen zijn. Voor de hele buurt slecht 8 stuks.
  • Ontsluiting van de wijk op de Deltaweg. De “uitrit” van de wijk naar de Deltaweg wordt ervaren als lastig en zelfs gevaarlijk, ook omdat sommigen wel erg hard rijden op de Deltaweg.
  • Meer afvalcontainers want nu zijn ze af en toe vol, en plaatsen buurtbewoners vuilniszakken naast de containers, met alle gevolgen vandien!
  • Wij missen ook een oversteekplaats. Ze ziet nu dat mensen op zelfgekozen plaatsen oversteken. Met alle risico’s vandien! Zie foto!

Al met al nog wel het een en ander te verbeteren. Verbeterpunten die meegenomen kunnen worden naar de Gemeenteraad. Fijn om op zo’n mooie zaterdag met z’n allen met mede-Vlaardingers gesproken te hebben!

Natuurlijk hebben we ook gewezen op de verkiezingen voor het Europees Parlement. Het lijkt nog ver weg maar het is zo 6 juni!