28 Okt – Campagne Nieuwe Vogelbuurt

29 oktober 2023

Zaterdag 28 oktober hebben we campagne gevoerd in de Nieuwe Vogelbuurt in Holy. Erg gezellig om samen van deur naar deur te gaan, met een groepje enthousiastelingen van GroenLinks en PvdA. Extra leuk om door de wijk te gaan omdat de huizen versierd waren in Halloween-sfeer. Veel huizen creatief versiert met spoken, spinnenweb, spinnen en andere griezelige attributen. Kinderen verkleed als heks of spookje. Bewoners waren samen bezig, samen op straat. Een buurtgevoel! Ook belangrijk!

We hebben de mensen opgeroepen vooral te gaan stemmen op 22 november! Vele bewoners reageerden positief.

Een aantrekkelijke buurt voor de bewoners door de nabijheid van winkels, scholen en de groene omgeving. Verder is er geen doorgaand verkeer door de buurt heen, alleen lokaal verkeer van bewoners en bezoekers.

Er wordt nog gewerkt aan verdere verbetering van de buurt. De speeltuin wordt in samenspraak met de bewoners verbeterd en de Spechtlaan wordt aangepakt. Daarnaast worden er nog aardig wat woningen bijgebouwd. Het enige minpunt is misschien de veelheid aan auto’s van bewoners en daardoor het tekort aan parkeerplaatsen. Dit vraagt om aandacht. Natuurlijk moet daarbij het groene karakter van de buurt in stand gehouden worden!

Ook gevraagd of er dingen zijn in Vlaardingen, waaraan de Vlaardingse politiek aandacht moet schenken. Drie onderwerpen die vaker genoemd werden: Natuurlijk de overlast rond het winkelcentrum aan de Reigerlaan. Verder noemde men de leegstand in het Centrum zorgwekkend. En tenslotte, het Vlaardingse parkeerbeleid in het Centrum; “wij gaan wel naar Maassluis”.

Al met al een nuttige middag.

De rood-groene campagne van PvdA/GroenLinks gaat volgende week verder in de Westwijk!