21 Okt – Campagne District U

22 oktober 2023

Zaterdag hebben Groen Links en PvdA weer campagne gevoerd voor de 2de Kamer verkiezingen van 22 november. Ditmaal in district U. Dat is het voormalig Unileverterrein.

Op het terrein staan 318 tijdelijke woonstudio’s, bedoeld voor studenten, jongeren en starters. Leuk om aan te sluiten bij de huis-aan-huisactie van GL. Veel jonge mensen ontmoet. Veel energie. Natuurlijk opgeroepen om (op ons) te gaan stemmen.

En gevraagd hoe het daar bevalt. Best veel enthousiasme ontmoet, maar zeker ook zorgen over de duur van het contract, slechts 2 jaar, en over lekkages en technische problemen. Dingen om navraag over te doen. Het contract heeft te maken met de tijdelijke aard van de woonvoorziening. Lekkages en problemen met douche, toilet en andere voorzieningen moeten natuurlijk aangepakt worden.

Na de campagne actie zijn we door Rory Dickhof bijgepraat over de ontwikkeling van District U. En over District NU. District NU zijn de plannen om het gebied nu al leuk, aantrekkelijk en bruisend te maken. Ga eens kijken, en neem een koffietje (of drankje) in de BRANDWEER. Dit is de voormalige brandweerkazerne van Unilever, nu een ontmoetingscafe.
Alles bij elkaar een prima campagnedag met Groen Links.