Bloemetje van de maand voor Stichting Boodschappenkastjes Vlaardingen – oktober

3 oktober 2024

Woensdag 2 oktober hebben we Stichting Boodschappenkastjes Vlaardingen bezocht.

De stichting heeft als doel om boodschappenkastjes op te hangen in Vlaardingen, zodat mensen die dit nodig hebben er boodschappen uit kunnen halen. De medewerkers zorgen voor een basisvulling van de kastjes. Donaties (zowel rechtstreeks in de kastjes als ook via de stichting) zijn noodzakelijk en zeer welkom. Anders redden ze het niet!

In november 2023 is door Kirsten Pegels, Mariska Boer en Peter Roodenburg de Stichting Boodschappenkastjes Vlaardingen in het leven geroepen en is het plan gemaakt om te groeien tot minimaal 5 kastjes verspreid over Vlaardingen. Inmiddels hangen er vier in Vlaardingen. Met z’n drieën zorgen ze ervoor dat de kastjes gevuld blijven met huishoudelijke producten, zowel etenswaren als persoonlijk en huishoudelijke verzorgingsproducten.

Bij het boodschappenkastje bij de Rehoboth-kerk aan de Billitonlaan hebben we gesproken met Kirsten en Peter.

Natuurlijk kwamen we niet met lege handen. We hadden twee doelen. Ten eerste, om deze Vlaardingers die zich inzetten voor mede-Vlaardingers, die een beetje hulp en ondersteuning goed kunnen gebruiken, in het zonnetje te zetten, door ze een mooie bos bloemen te geven. Ten tweede, om een bijdrage te leveren aan dit goede doel door een tas met levensmiddelen in het kastje uit te stallen!

De andere kastjes hangen bij Remonstrantenkerk aan de Hoflaan, bij de Kerk van de Nazarener in Holy en in de Westwijk bij het Wijkcentrum.

Fijn en stimulerend om met enthousiaste en behulpzame mensen te praten.

Mooi dat dit gedaan wordt in Vlaardingen. Geweldig, en bedankt voor jullie betrokkenheid!