In Memoriam Gerard Boender

18 februari 2023
Gerard Boender (1945-2023)
In memoriam
Ons bereikte het verdrietige bericht dat Gerard Boender overleden is.
Gerard was vanaf de jaren ‘70 lid van de PvdA. Hij is in die lange periode zeer actief geweest in en voor de PvdA in Vlaardingen, oa als raadslid, penningmeester en voorzitter van de afdeling Vlaardingen.
Van 1978 tot 1990 was, hij namens de PvdA, lid van de Vlaardingse gemeenteraad. Hij was een sociaal zeer bewogen mens en zette zich intensief en onvermoeibaar in voor al die bewoners die een steun in de rug van de overheid nodig hadden, met name op het gebied van beter sociaal beleid en betaalbare huisvesting. Hij was een man met onwrikbare principes en een sterk karakter. Hij deed zijn raadswerk met passie en groot doorzettingsvermogen en werd daarvoor door collega-raadsleden van alle richtingen zeer gewaardeerd.
Op enig moment moest hij zijn werkzaamheden in de raad stoppen omdat hij een ernstig ongeluk kreeg, waardoor hij niet meer kon lopen. Met de wilskracht die hem zo typeerde was hij vastbesloten om zijn raadswerk te kunnen hervatten en lukte het hem na enkele maanden om met krukken de raadszaal weer te betreden: groot applaus van de gehele raad, waarna hij zijn werk weer voortzette.
Wij zullen ons hem op deze manier blijven herinneren en wensen Toke, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met dit verdriet.
PvdA Vlaardingen.

Waar ben je naar op zoek?