Bloemetje van de maand voor Stichting Masamuda

6 februari 2022

Vanmiddag trokken we naar de Broekpolder om het Bloemetje van de Maand uit te reiken aan Jeroen ter Brugge, coördinator van Masamuda, het Educatief Archeologisch Erf. We troffen hem tussen de buien door, werkend aan een replica kano uit verre tijden, met authentiek nagemaakt gereedschap.

Alles wat je aantreft op het Educatief Archeologische Erf is authentiek nagebouwd, de geschiedenis komt hier tot leven. Een geschiedenis die er toe doet, want de Vlaardingencultuur heeft internationale bekendheid en dateert van circa rond 3000 voor Christus.

Wat Masamuda allemaal inhoudt, is teveel om op te noemen, zoals je op de plattegrond kunt zien. Het erf is elke zondag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur en vrijwilligers zullen rondleidingen geven en toelichting op alle bezienswaardigheden.
Kijk ook voor informatie op hun website en op de website van de Broekpolder. Leuk om te bekijken, is het filmpje op YouTube, waar de bouw van het Vlaardingencultuurhuis in beeld wordt gebracht.
We geven het Bloemetje van de Maand aan mensen en organisaties, die belangeloos prachtige dingen doen voor de stad. En dat doet Jeroen, samen met andere vrijwilligers, studenten en stagiaires!